Yaşam

Etkileyici Senaryolarıyla Sizi Büyüleyecek Tüm Zamanların En İyi 35 Kore Filmi

İşte Kore sinemasının muazzam gücünü ve çeşitliliğini gösteren, tüm zamanların en ilgili Kore sinemalarından 35’i! Bu sinemalar sadece Kore değil dünya sinemasının da en parlak örneklerindendir. Dramdan aksiyona, romantik komediden kaygıya geniş bir yelpazede seçilen bu eserler, her sinemaseverin mutlaka izlemesi gereken işlerin başında geliyor. Hazırsanız listemize geçelim!

35. Nehir Kenarındaki Otel (2018)

İmdb: 6.7

Özet: Gangbyeon oteli bir şairin hikayesine odaklanır. Şair, kış sonunda oğullarını orta yere geri gelmeleri için bir otele davet eder. Otelde yalnız kalan ve odasını arkadaşıyla paylaşan yalnız bir kadın vardır. Şair, güzel hanımlara karşı koyamaz ve onların peşinden savurur. Sinema, çağdaş yaşamın metaforuna dönüşüyor.

Yönetmen: Hong Sang-Soo

Oyuncular: Ki Joo-bong, Kim Min-Hee, Song Seon-mi

34. Gece Tek Başına Sahilde (2017)

İmdb: 6.8

Özet: Kore’de evli bir adamla bağ kuran aktris Younghee, içinde bulunduğu durum nedeniyle oldukça gergindir. Günlerini mutsuz bir halde geçirmeye başlar ve bir süre sonra her şeyden vazgeçer. Sevdiği adam onun yanında olacağını söyler ama Youghee ona güvenmez. Her zaman kendini düşünmeye ve sorgulamaya başlayan Young, insan hayatında aşkın ne kadar değerli olduğunu anlamaya çalışır.

Yönetmen: Hong Sang-Soo

Oyuncular: Kim Min-Hee, Young-hwa Seo, Hae-hyo Kwon

33. Mehtaplı Kış (2019)

İmdb: 6.9

Özet: Özel bir mektubun gelmesi, genç bir bayanın annesini özel birinin yaşadığı küçük bir Japon kasabasına tatile götürmesine neden olur.

Yönetmen: Lim Dae-hyung

Oyuncular: Kim Hee-ae, Yūko Nakamura, Kim So-hye

32. Kapımdaki Kız (2014)

İmdb: 7

Özet: Do-Hee 14 yaşında bir kızdır. Hayatı yaşıtlarından çok daha zor. Şiddetli bir şekilde aile içi şiddete maruz kalıyor ve bu nedenle kurtuluş arıyor. Karakolun komiseri Young Nam ile iletişime geçer ve genç bayan onu korumak için kolları sıvar. Do-Hee’yi sürekli döven üvey babası Yong-Ha’dan kurtarmak istiyor. Ancak bu sandığı kadar kolay olmayacaktır. Çünkü Do-Hee dışarıdan masum ve savunmasız görünse de ondan sakladığı bir sırrı vardır. Ve bu sır ikisinin de hayatını tehlikeye atacaktır.

Yönetmen: July Jung

Oyuncular: Doona Bae, Kim Sae-Ron, Song Sae-Byeok

31. Ağaçsız Dağ (2008)

İmdb: 7

Özet: Altı yaşında cıvıl cıvıl bir çocuk olan Jin, annesi ve tombul küçük kız kardeşi Bin ile Seul’de küçük bir apartman dairesinde yaşamaktadır. Anneleri, terk edilmiş babalarını bulmak için ayrılmaya karar verdiğinde, Jin ve Bin yazı alkolik Büyük Halanın konağında geçirmek zorunda kalır.

Yönetmen: Kim So-yong

Oyuncular: Hee Yeon Kim, Kim Mi Jung, Shin Hyun Je

30. Ben Bir Cyborg’um Ama Sorun Değil (2006)

İmdb: 7

Özet: Bir akıl hastanesinde her biri kendine has özelliklere sahip onlarca hastanın ortasında kendini cyborg sanan bir genç kız ve insanların ruhlarını çalabileceğini iddia eden bir erkek hasta vardır. Hayatın bildik gerçekliğinden kopmuş bu iki insanın olağanüstü yakınlaşması, bambaşka bir gerçeklik üzerine kurulan hastane ortamıyla da destekleniyor.

Yönetmen: Park Chan Wook

Oyuncular: Rain, Lee Young-mi, Byung-eun Park

29. Pasta (2012)

İmdb: 7.1

Özet: Tefeciler için çalışan ve ‘her türlü tahsilat caizdir’ düsturuyla hareket eden Gang Do’nun adına kaybedecek hiçbir şeyi yoktur; bu nedenle gaddarlığının zirvesindedir. Ancak bir gün karşısına annesi olduğunu iddia eden bir kadın çıkar ve hayatını yeniden sorgulamasına neden olur. Gang Do başta bayana inanmasa da sakladığı korkunç sırları öğrenecektir…

Yönetmen: Kim Ki-duk

Oyuncular: Lee Jung-Jin, Min-soo Jo, Eun-jin Kang

28. Şu Anda, O Zaman Yanlış (2015)

İmdb: 7.1

Özet: Şehirde bir sinema yönetmeninin ressam arkadaşıyla tanışıp, yönetmenin yeni sineması için maddi destek. Sinema, yönetmenin bu genç ressam hanımla geçirdiği birkaç saate bahse girer. Komedi tarzındaki sinemanın yönetmen koltuğunda Hong Sang-Soo oturuyor ve yönetmen bu birkaç saati iki versiyon halinde bizlere sunuyor.

Yönetmen: Hong Sang-Soo

Oyuncular: Jae-yeong Jeong, Kim Min-Hee, Yuh-Jung Youn

27. Susuzluk (2009)

İmdb: 7.1

Özet: Sang-Hyun, gönüllü olarak bir hastanede çalışan Katolik bir rahiptir. Ölümcül Emmanuel Virüsüne bir çare bulmak için deneylere katılmaya isteyerek karar verir. Deney başarısız olur, bir felakete dönüşür ve deney katılımcılarının ortasında sadece Sang-Hyun hayatta kalır. Ama Sang-Hyun’u hayatta tutan şey, onu ölümcül bir vampire dönüştürdü. İnsanlara yardım etmek için gittiği laboratuvardan vampir olarak çıkan Sang-Hyun, insanlara zarar vermeden hayatta kalabilecek midir?

Yönetmen: Park Chan Wook

Oyuncular: Song Kang-Ho, Ok-Bin Kim, In-hwan Park

26. İki Kız Kardeşin Hikayesi (2003)

İmdb: 7.1

Özet: İki kız kardeşin annesi garip bir şekilde ölür, ardından kardeşler hastalanır. İyileşene kadar hastanede kalırlar. Tedavileri bittikten sonra yurda dönen kardeşler, babalarının yeni eşi olan üvey anneleri Eun-joo ile anlaşamazlar. Zaman zaman üvey annelerin tuhaf davranışları ve kardeşlerin hastalığının tekrarlaması yurtta huzursuzluk yaratır. Ayrıca babalarının olaylara tepkisizliği ve yaşadıkları labirente benzeyen ev kızları tedirgin etmeye başlar. Tüm bunlar yetmezmiş gibi doğaüstü olayların yaşanması da gerilimi artıracaktır.

Yönetmen: Kim Jee-Woon

Oyuncular: Kim Kap-soo, Moon Geun-Young, Im Soo-Jung

25. Ev Sahibi (2006)

İmdb: 7.1

Özet: Film, Han Nehri çevresinde geçiyor. Bu süper görünüm aslında inanılmaz olaylara gebe ve bunu uzun zamandır kimse fark etmeden yaşıyor. Seul’ün iki yakasını bir araya getiren bu nehir, içinde korkunç bir yaratığı saklamaktadır. Amerikan savaş gemileri bir süre önce bu bölgede önemli miktarda kimyasal atık bıraktığı için, zamanla bir yaratık ortaya çıktı. Beklenmedik bir şekilde ortaya çıkan bu yaratık, devletin müdahalesiyle yok edilmek istendiğinde daha da korkunç anlar yaşanmaya başlayacaktır. Yaratık insanlara ölümcül bir virüs bulaştırıyor.

Yönetmen: Bong Joon Ho

Oyuncular: Song Kang-Ho, Hie-bong Byeon, Park Hae-il

24. Kar Parçalayıcı (2013)

İmdb: 7.1

Özet: Gelecekte, başarısız bir deney, yıkıcı bir felakete ve dünyadaki yaşamı büyük ölçüde sona erdiren küresel ısınmaya neden olur. Kesintisiz gücüyle dünyanın etrafında dönen bir tren hayatta kalanların son sığınağı olacaktır. Ancak hayatın neredeyse hiç yaşanmadığı bu yeni dünyada, sınıf farklılıkları hâlâ en büyük silah…

Yönetmen: Bong Joon Ho

Oyuncular: Chris Evans, Jamie Bell, Tilda Swinton

23. İyi, Kötü, Garip (2008)

İmdb: 7.2

Özet: 1930’larda Mançurya Çölü’nde geçen film, üç Koreli haydutun hikayesini anlatıyor. Bir trende yolları kazara kesişen insan avcısı Do-won, çete lideri Chang-yi ve tren soyguncusu Tae-goo, Tae-goo’nun trende bulduğu harita konumunun peşine düşer.

Yönetmen: Kim Jee-Woon

Oyuncular: Song Kang-Ho, Lee Byung-Hun, Woo-Sung Jung

22. Hizmetçi (1960)

İmdb: 7.3

Özet: Aşırı ve takıntılı bir hizmetçi, evin reisine karşı takıntılı ve tuhaf bir aşk besler. Besteci olan müzisyen kahramanı, daha en başında büyük bir hata yaparak bu hanıma ahlaksız bir ilgi gösterir. Müzisyen bunun geçici bir tutku olabileceğini düşünmüştür muhtemelen ama çocuklarını ve karısını delice kıskanan bu hanımın daveti adeta bir ölüm yolculuğu bileti etkisi yaratacaktır.

Yönetmen: Kim Ki-Young

Oyuncular: Eun-shim Lee, Jeung-nyeo Ju, Jin Kyu Kim

21. Okya (2017)

İmdb: 7.3

Sinopsis: En iyi arkadaşını kaçırmamak için çok uluslu büyük bir şirket için her şeyi riske atan genç bir kız olan Mija ile tanışın ve en iyi arkadaşı Okja adında büyük bir hayvandır.

Yönetmen: Bong Joon Ho

Oyuncular: Seo-Hyun Ahn, Tilda Swinton, Jake Gyllenhaal

20. Kirli Bir Karnaval (2006)

İmdb: 7.3

Konusu: Küçük çaplı bir haydut, yerel bir üçlü için borç toplar, yaptığı yanlışların ve ailesine olan sadakatinin ortasında kalır.

Yönetmen: Yoo Ha

Oyuncular: Zo In-sung, Ho-jin Chun, Min Namkoong

19. Sinek Kuşu Evi (2018)

İmdb: 7.4

Özet: Eunhee, 14, aşkı arayan bir kızdır. Eunhee’nin küçük bir dükkân işleten ailesi, çocuklarına gerektiği gibi bakamaz, her zaman onların önünde kavga eder. Ailesinden beklediği ilgiyi göremeyen Eunhee, kalbini teslim edeceği birini bulmak için sokaklarda dolaşır. Dünya Kupası, Kuzey Kore başkanının ölümü, Seul Köprüsü’nün çökmesi gibi pek çok kıymetli olay anında Eunhee hiçbir şeyden habersizdir.

Yönetmen: Bora Kim

Oyuncular: Ji-hu Park, In-gi Jeong, Saebyuk Kim

18. Ağlama (2016)

İmdb: 7.4

Özet: Kasabaya gelen bir yabancıyla gizemli bir hastalık hızla yayılmaya başlar. Yerel polis memurlarından biri davanın içine sürüklenir ve kızını kurtarmak için bu gizemli vakayı çözmesi gerekir.

Yönetmen: Na Hong-jin

Oyuncular: Do-Won Kwak, Hwang Jeong-min, Jun Kunimura

17. Şüphe (2018)

İmdb: 7.5

Özet: Ara sıra yazar olarak çalışan Jongsu, aynı zamanda yarı zamanlı kurye olarak da çalışmaktadır. Bir gün bir paketi teslim edecek olan Jongsu, bu sırda eski komşusu Haemi ile karşılaşır. İkisi arasında kısa bir çekim olsa da, Haemi hayallerinin Afrika’sına bir geziye çıkmak zorundadır. Genç bayan, seyahate çıkmadan önce Jongsu’dan bir ricada bulunur. Haemi, Jongsu’dan o ülke dışındayken kedisine göz kulak olmasını ister. Bu vesileyle Jongsu, bağlantısının kopmayacağını düşünerek genç bayanın isteğini kabul eder. Ancak Haemi’nin Ben adında gizemli bir adamla yaptığı geziden dönüşü, başta Jongsu olmak üzere herkesin hayatını değiştirir…

Yönetmen: Lee Chang Dong

Oyuncular: Ah-In Yoo, Steven Yeun, Jeon Jong-seo

16. Acı Tatlı Bir Hayat (2005)

İmdb: 7.5

Özet: Bay Kang, lüks bir oteli olan bir mafya adamıdır. Bu otelde yönetici olarak çalışan Sunwoo, onun özel adamıdır. Son derece başarılı bir çalışan olduğu için her zaman Bay Kang’ın gözdesi olmuştur. Öte yandan, Bay Kang’ın genç ve popüler bir kadın olan kız arkadaşına karşı güçlü bir zaafı vardır. Bir gün kadının ihanetinden şüphelenerek Sunwoo’dan takviye ister ve onu takip etmesi için görevlendirir.

Yönetmen: Kim Jee-Woon

Oyuncular: Lee Byung-Hun, Jung-Min Hwang, Yu-mi Jeon

15. Leydi İntikam (2005)

İmdb: 7.5

Özet: Hayattaki en kötü şey, bir insanın yapmadığı rastgele bir yanlış için acımasız ve ağır bir bedele mahkum edilmesidir. Lee Geum-ja işlemediği bir kabahatten dolayı mahkûm edildi ve bu nedenle 13,5 yıl ek süre ile hapse atıldı. Burası bir Kadınlar Hapishanesi. Buradan adım attığı gün intikam alma sürecini başlatan ve bu amaçla ileride özel bir hizmet talep edeceği mahkum arkadaşlarına akıl almaz incelikler yapan Lee Geum-ja; Kendisini bu duruma sokan kişiyi bizzat kuracağı mahkemede yargılayacağı günün hayalleri içinde yaşıyor.

Yönetmen: Park Chan Wook

Oyuncular: Yeong-ae Lee, Min-sik Choi, Shi-hoo Kim

14. Busan’a Giden Tren (2016)

İmdb: 7.6

Özet: Sok-woo, yoğun iş programı nedeniyle kızını her zaman ihmal eder. Kızının doğum günü konusundaki ısrarına dayanamayan Sok-woo, onu eski karısına götürmek için istemeye istemeye Seul’den Busan’a giden trene biner. Tren hareket etmek üzereyken, Güney Kore’ye bulaşan yıkıcı bir zombi virüsünün bulaştığı bir kadın, virüsü trendekilere yaymaya başlar. Virüs bulaşan herkes birer birer zombiye dönüşüyor. Nedeni belirlenemeyen virüs tüm ülkeye yayılırken, Sok-woo, kızı ve birçok yolcu hızla Busan’a giden trende amansız bir hayatta kalma mücadelesine girişir.

Yönetmen: Sang-Ho Yeon

Oyuncular: Gong Yoo, Yu-mi Jung, Ma Dong-seok

13. Chunhyang (2000)

İmdb: 7.7

Özet: Bir fahişenin kızının valinin oğlu olan kocasına olan sadakati, o ve ailesi Seul’e gittiğinde ve yeni vali onu devralmaya çalıştığında sınanır.

Yönetmen: Im Kwon-taek

Oyuncular: Lee Hyo-jeong, Cho Seung-woo

12. Ortak Güvenlik Bölgesi (2000)

İmdb: 7.7

Özet: Kuzey ve Güney Kore’yi ayıran soruşturmada bir Güney Kore askerinin iki Kuzey Kore askerini öldürdüğü iddia ediliyor. Ancak askerler cesetleri incelediklerinde 11 mermi bulundu. Askeri öldüren suikastçının silahında 5 mermi vardır ki bu da normalde 15 olması gereken silah için 16 mermi demektir. Sınır bölgesini inceleyen ekip, kısa sürede gerçeklerin farklı olduğunu anlar.

Yönetmen: Park Chan Wook

Oyuncular: Song Kang-Ho, Lee Byung-Hun, Yeong-ae Lee

11. Şeytanı Gördüm (2010)

İmdb: 7.8

Özet: Kyung-chul, sadece kişisel tatmin için insanları öldürmekten korkmayan psikopat bir seri katildir. Kadınlar, çocuklar, yaşlılar dahil herkesi öldürebilecek kadar vahşi ve acımasız ve bu haliyle polis için daha da zor ve bir sonraki adımı öngörülemeyen bir hale geldi. Ancak emekli bir komiserin kızı olan Joo-yeon’u kaçırınca, Kyung-chul bütün kini kendisine çeker.

Yönetmen: Kim Jee-Woon

Oyuncular: Lee Byung-Hun, Min-sik Choi, Oh San-ha

10. Vaha (2002)

İmdb: 7.8

Özet: Oasis, aileleri tarafından terk edilmiş iki gencin aşk hikayesidir. Cezaevinden salıverilen bir genç, alkollüyken araba kullanırken öldürdüğü adamın dul eşini ziyaret eder. Orada tekerlekli sandalyeye bağlı serebral palsili kızıyla tanışır. Bu iki kayıp insan çıkarlarının peşinden gitmenin bir yolunu bulabilecek mi?

Yönetmen: Lee Chang-dong

Oyuncular: Sol Kyung-gu, Moon So-ri, Ahn Nae-sang

9. Bir Taksi Şoförü (2017)

İmdb: 7.9

Sinopsis: Mayıs 1980. Man-seob, Seul’de kendi geçimini sağlayan ve küçük kızını tek başına büyüten bir taksi şoförüdür. Bir gün Gwangju şehrine arabayla girmek için büyük paralar ödeyecek bir yabancının olduğunu duyar. Gizli ajandası olan bir Alman gazeteci olduğunu bilmeyen Man-seob işi alır.

Oyuncular: Song Kang-Ho, Thomas Kretschmann, Hae-Jin Yoo

8. İlkbahar, Yaz, Sonbahar, Kış… ve İlkbahar (2003)

İmdb: 8

Özet: Mevsimler ve doğanın kusursuz daveti, yarattığı teslim olma isteği başka hiçbir şeye benzemez muhtemelen… Doğaya dair her şey mükemmellikle çevriliyken, gölün ortasında yüzen bir yüzen ev. Yaşlı bir rahip ve ona eşlik eden başka bir genç çırak. Yaşlı rahip ona her şeyi akıllıca ama doğal bir akışla öğretir. Bu formda geçen mevsimlerle büyüyen çocuğun evrimi çok doğal bir uyum içinde ilerlerken, artık yetişkin çocuğun öğrendiklerini gerçek hayata nasıl yansıtacağını görme zamanı. Küçük yaşlardan itibaren öğretilen erdemlere rağmen gerçek öğretinin hayatın kendisi tarafından yapıldığının farkında olan bilge rahip için bekleyip görme zamanıdır.

Yönetmen: Kim Ki-duk

Oyuncular: Kim Ki-duk, Young-Min Kim, Jae-kyeong Seo

7. Ayda Kazazede (2009)

İmdb: 8

Özet: Kendini Han Nehri’nin karanlık sularına atan Kim, uyandığında kendisini kumlarla kaplı yerde yatarken bulur. Kendini öldürmeyi başaramadığını anlayan Kim, onun nerede olduğunu bulmaya çalışır. Bilinmeyen bir adaya sürüklendiğini anlar. Nehir kenarındaki binalarda yaşayan ve yıllardır dışarı çıkmayan genç bir kız, adamın üzerinde yalnız yaşayan Kim’i fark eder. Adamın hayatını giderek daha fazla merak eden genç bayan, kalbini toplar ve evinden dışarı çıkar ve Kim’le vakit geçirir.

Yönetmen: Lee Hey-jun

Oyuncular: Jae-yeong Jeong, Ryeo won Jung, Yeong-seo Park

6. Şımarık Kızım (2001)

İmdb: 8

Konu: Kyun-woo, sıradan bir öğleden sonra evine döner ve metroda hoş bir kızla karşılaşır. Ama kız çok sarhoş ve dengesini bile sağlayamıyor. Kyun-woo, kızı tren raylarına düşmekten kurtarır ve trene binmesine yardım eder. Trenin diğer sakinleri samimi pozlarından dolayı kendilerini sevgili sanıyorlar. Bu yanlış anlaşılma çiftin hayatındaki birçok şeyi değiştirecektir.

Yönetmen: Jae-young Kwak

Oyuncular: Gianna Jun, Cha Tae-hyun, Mu-yeong Lee

5. Hatırlanması Gereken Bir An (2004)

İmdb: 8.1

Özet: Aşık bir çiftin aşkını konu alan film, genç kızın Alzheimer hastalığına yakalanıp yavaş yavaş anılarını unutmasıyla trajik bir boyut alacaktır…

Yönetmen: John H. Lee

Oyuncular: Woo-Sung Jung, Ye-jin Son, Jong-hak Baek

4. Cinayet Anıları (2003)

İmdb: 8.1

Özet: Cinayet Günlüğü’nde Güney Kore, 90’ların sonlarında askeri bir yönetimin baskıcı hali altındadır. Ülkede sansür ve baskı her geçen gün ağırlaşarak devam ediyor. Bir gün tecavüze uğrayan bir kadın vahşice öldürüldü. Olayı çözmek için yerel bir polis dedektifi olan Park Doo-Man getirilir. Ancak yaptığı tüm işlemler onu cinayetten uzaklaştırır. Bunun üzerine göreve getirilen Seo, bir önceki dedektiften daha başarılı olmak için elinden geleni yapacaktır.

Yönetmen: Bong Joon Ho

Oyuncular: Song Kang-Ho, Kim Sang-kyung, Hie-bong Byeon

3. Damızlık Kız (2016)

İmdb: 8.1

Özet: 1930’larda geçen hikayede, kendisini Kont olarak tanıtan bir dolandırıcı, gizemli ve saf görünümlü Japon varisi Leydi Hideko’yu kendisine aşık ederek onun servetine el koymayı planlamaktadır. Leydi’ye yardım etmesi için Sook-hee’yi hizmetçi olarak tutar. Ancak bu hizmetçinin her şeyden habersiz ona delicesine aşık olması işleri daha da karıştıracaktır…

Yönetmen: Park Chan Wook

Oyuncular: Kim Min-Hee, Tae-ri Kim, Jung-woo Ha

2. İhtiyar (2003)

İmdb: 8.4

Özet: Dae-Soo adında bir adam bir gün kaçırılır ve 15 yıl boyunca eski püskü bir hücrede hapsedilir. Herhangi bir açıklama yapılmadı. Sonra bir gün serbest kalır. Kendisine para, cep telefonu ve değerli giysiler verilir. Bu adam, bunun başına nasıl ve neden geldiğini anlamaya ve gerekli intikamı almaya kararlıdır. Bu sırada Oh Dear-Soo, onu kaçıranların aslında daha da büyük bir planları olduğunu keşfeder. Ancak bu planın özü sancılı bir yoldan geçmektedir. Gerçeği bulmak yolun kendisidir.

Yönetmen: Park Chan Wook

Oyuncular: Min-sik Choi, Yoo Ji-tae, Kang Hye-Jeon

1. Parazit (2019)

İmdb: 8.5

Özet: Park Ailesi ile tanışın: kalıtsal zenginliğin klasik bir tablosu. Öte yandan Kim Ailesi sokak zekası açısından varlıklı ama başka bir serveti yok. Şans eseri ya da kader, bu iki konut tek bir form oluşturuyor ve Kim ailesi hemen altın bir fırsatın varlığını hissediyor. Üniversite çağındaki Ki-woo tarafından manipülasyonla büyütülen Kim çocukları, öğretmen ve sanat terapisti olarak görevleriyle kendilerini hemen Park ailesinin ortasına yerleştirirler.

Yönetmen: Bong Joon Ho

Oyuncular: Song Kang-Ho, Woo-sik Choi, Park So-Dam

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort
betturkey
jojobet
deneme bonusu veren siteler