Haber

Erdoğan: Hangi partiden olursa olsun tüm belediyelere gerekli paylarını gönderdik, gönderiyoruz.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Kahramanmaraş’ta; “Hükümet olarak hangi partiye mensup olursa olsun tüm belediyelere bütçeden almaları gereken payın tamamını gönderdik ve gönderiyoruz. Hatta fiilen yapacaklarını gördüğümüz yatırımlara borçlanma izinleri bile veriyoruz. Plan ve projeyi burada bırakmadık ama muhalefetin kontrolündeki şehirlere normalde belediyelerin yapmak zorunda olduğu yatırımların önemli bir kısmını gönderiyoruz.” “Vatandaşlarımız mağdur olmasın diye Bakanlıklarımıza bağlı kurumlarımız aracılığıyla yeniden hayata geçiriyoruz. Aksini iddia eden herkes kendi eksiklerini, beceriksizliklerini üzerimizden örtmeye çalışıyor.”

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Yunus Emre Kongre Merkezi’nde “Deprem Konut Kurası ve Anahtar Teslim Töreni”ne katıldı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin katıldığı programda Erdoğan şöyle konuştu:

“TÜRKİYE TÜM TERÖR ÖRGÜTLERİ VE DESTEKÇİLERİYLE AYRIMCILIK YAPMAMIŞ ÇABALARINI SÜRDÜRECEKTİR”

“Öncelikle İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde sabah saatlerinde meydana gelen terör saldırısı nedeniyle adalet camiamıza ve halkımıza geçmiş olsun diliyorum. Hain saldırıyı zamanında müdahalesiyle başarıyla bertaraf eden güvenlik güçlerimizi tebrik ediyorum. Biri kadın diğeri erkek iki terörist, hain amaçlarına ulaşamadan nöbetçi polislerimiz tarafından etkisiz hale getirildi. “Türkiye, tüm terör örgütleriyle ve onların destekçileriyle mücadelesini hiçbir ayrım gözetmeksizin kararlılıkla sürdürecektir. Yaralılarımıza acil şifalar dilerken, bir yaralımıza da hakikate yürüdüğü için Allah’tan rahmet diliyorum. Kahraman polislerimizin tek tek alınlarından öpüyorum.

Deprem bölgesinde çöken binaların yüzde 90’ından fazlasının 1999 öncesi inşaat standartlarında inşa edilmiş olması felaketin büyüklüğünü daha da artırdı. Sözlerime başlarken, 6 Şubat depreminde kaybettiğimiz 53 bin 537 kardeşimize Allah’tan rahmet diliyor, onları tekbir, Fatiha ve salavatlarla bir kez daha anıyoruz.

Bu felakette yaralanan 107 bini aşkın insanımız başta olmak üzere, depreme maruz kalan tüm vatandaşlarımıza bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Yüzyılın dayanışmasıyla yüzyılın felaketini atlatmayı başardık. Yaklaşık 14 milyon insanı etkileyen, 11 ilin 124 ilçesinde 7 bin mahalle ve köyde ağır yıkıma neden olan böylesi bir felaket karşısında bizim kadar güçlü durabilen çok az ülke ve toplum var.

Çok şükür depremin ilk yılında enkazların kaldırıldığı, şehirlerin yeniden imarında önemli ilerlemeler sağlandığı, insanların yeniden hayata tutunduğu bir duruma geldik. Bu nedenle 6 Şubat’ı sadece depremdeki kayıplarımızı anmakla kalmayıp, afetlere karşı milli dayanışmamızı kanıtladığımız ve her geçen gün güçlendirdiğimiz bir tarih olarak hatırlayacağız.

Özellikle kış koşullarının çok çetin geçtiği ilk saat ve günlerde, insanüstü bir çabayla deprem bölgesine ulaşan hiçbir gönüllü veya misyoner kahramanımızı asla unutmayacağız. Elbette depremden etkilenen vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Çünkü tüm zorluklara rağmen yakınlarını ve depremde yıkılan evlerinde, işyerlerinde ve şehirlerinde kalanları kurtarmaya çalıştılar. Yüreği parçalayan acıya, gözlerinden akan yaşlara, soğuğa, çamura ve her şeye meydan okuyarak kendisinin, ailesinin ve kentinin geleceğini savunan vatandaşlarımızın fedakarlığını anlatacak kelime bulmak mümkün değil. aksilikler.

“DEPREM BÖLGESİNDE 650 BİN PERSONEL GÖREVLENDİREREK TÜM HİZMETLERİN SÜREKLİ OLARAK SUNULMASINI SAĞLADIK”

Devlet olarak afetin ilk anından itibaren işçilerimizle, araçlarımızla, ekipmanlarımızla, ulusal ve uluslararası tüm kaynaklarımızı seferber ederek afet bölgesindeydik. Bir tarafta depremin merkezi olan Kahramanmaraş’tan Malatya’ya, diğer taraftan da Kayseri sınırından Adıyaman, Gaziantep, Osmaniye ve Hatay’a uzanan bir felaket manzarasıyla karşı karşıya kaldık. Aslında depremin yıkıcı etkileri sınırlarımızın ötesinde de devam etti. Depremden etkilenen kentlerimizde 39 bin bina yıkıldı, 60 bininin acil yıkılması gerekiyordu, 200 bini de ağır hasar gördü. Bu binaların 26 bininde acil arama kurtarma çalışması yapılması gerekti. Milli bir seferberlikle, yurt içinden ve yurt dışından 35 bini aşkın profesyonel çalışanın katılımıyla tarihin en büyük arama kurtarma operasyonunu gerçekleştirdik. 650 bin işçiyi deprem bölgesine görevlendirerek güvenlikten yemek ve barınmaya kadar tüm hizmetlerin sistemli ve her zaman sağlanmasını sağladık.

Gönderdiğimiz 1 milyon çadırla kırsal kesimde yaşayanlar da dahil olmak üzere yaklaşık 3 milyon insanın acil barınma ihtiyacını giderdik. Ardından bölge genelinde kurduğumuz 215 bin konteynerle depremzedelerimize daha iyi koşullarda barınma olanağı sağladık. Başka şehirlerdeki yakınlarının yanına gitmek isteyen 3,5 milyon afet mağdurunu tahliye ettik. 1,2 milyon vatandaşımızı kamu kurumlarımızın tesislerinde ağırladık. Yaklaşık 350 bin haneye kira desteği ödemesi yaptık. Mayıs seçimlerinde 1 milyona yakın vatandaşımızın, üniversite sınavında ise 120 bin öğrencinin bölgeye ulaşımını sağladık. THY öncülüğünde kurduğumuz havayolu köprüsü sayesinde 712 bin kargo seferiyle 33 bin tona yakın yardım malzemesini bölgeye ulaştırdık.

“HEDEFİMİZ YIL SONUNA KADAR 200 BİN KONUT VE KÖY EVİNİ HAK SAHİPLERİNE TESLİM ETMEK”

Bugün Kahramanmaraş’ta 9 bin 289 konutun kurasını çekiyor ve anahtarlarını teslim ediyoruz. Ayrıca Kahramanmaraş’ta 20 bin konutun inşaatı da devam ediyor. Şehrimizde konut, iş yeri ve ahır sahibi olan yaklaşık 78 bin vatandaşımızın tamamının anahtarlarını teslim edene kadar gece gündüz durmayacağız. Tamamlanan evleri yarın Şanlıurfa’da, Perşembe günü ise Adıyaman’da kura ve anahtar teslim törenleriyle vatandaşlarımıza teslim ediyoruz. Hedefimiz yıl sonuna kadar 200 bin konut ve köy evini hak sahiplerine teslim etmek. Daha sonra bu sayıyı hızla 390 bine çıkaracağız.

Muhalefet ‘Bir yıl geçti, ortada bir şey yok’ diyor. Kahramanmaraş burada. Sakıncası yoksa burada turistik bir gezi yapın. Son hak eden hemşerilerimiz güvenli yuvalarına kavuşuncaya kadar durmadan, dinlenmeden çalışmaya devam edeceğiz.

“MURAT KURUM’UN, SÜLEYMAN SOYLU’NUN, KAMU PERSONELİMİZİN, MADENCİLERİMİZİN, GÖNÜLLÜLERİMİZİN İNSAN ÜSTÜ GAY’İ” R. ONLARIN ETİNİ KİM ÖLDÜRÜYOR? A. R olabilir mi?

Şu anki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayımız, dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanımız, Murat Kurum, İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu, diğer tüm bakanlarımız, kurum yöneticilerimiz, tüm kamu çalışanlarımız, madencilerimiz, sivil toplum mensuplarımız. devlet kurumları, gönüllülerimiz ve onların bölgedeki insanüstü çabaları. Kim inkar edebilir? Sadece depremde değil, milletimize hizmet için yola çıktığımız her dönemde bu anlayışla hareket ettik, çalıştık, mücadele ettik. Daha da önemlisi, hayatımızın hiçbir döneminde halkımıza ayrımcılık yapmadık, yapmıyoruz ve Cumhur İttifakı olarak ülkemizin her köşesini taradık, tarıyoruz, tarayacağız ve Allah’ın izniyle, tüm inşaat ve canlanma hareketini sona erdirecek.

“Hangi Partiden Olursa Olsun, BÜTÇEDEN ALMASI GEREKEN PAYIN TAMAMINI TÜM BELEDİYELERE GÖNDERDİK VE GÖNDERİYORUZ”

Biz iş üretmeye, hizmet etmeye, ülkemizi, şehirlerimizi Türk Yüzyılına hazırlamaya talibiz. Bizi desteklemeye hazır mısın? Her tartışmayı, her kavgayı, her sözü zaman kaybı, güç kaybı olarak gördüğümüzü her fırsatta yineliyoruz. Hatay’daki aday tanıtım toplantımızda hükümet-yerel yönetim işbirliğinin önemine dikkat çektiğimiz sözlerimize şimdi birileri iftira atıyor. Ancak biz yıllardır bu gerçeği kamuoyunun dikkatine sunuyoruz; Hükümet olarak partisi ne olursa olsun tüm belediyelere bütçeden almaları gereken payı gönderdik ve göndermeye devam ediyoruz. Plan ve projeye dayalı olarak fiilen yapacağını gördüğümüz yatırımlara bile borçlanma izni veriyoruz. Bununla da yetinmedik, vatandaşlarımızın mağdur olmaması için normalde belediyelerin muhaliflerin kontrolündeki şehirlerde yapmak zorunda olduğu yatırımların önemli bir kısmını Bakanlıklarımıza bağlı kurumlarımız aracılığıyla yeniden hayata geçiriyoruz. Aksini iddia eden kendi eksikliklerini, beceriksizliklerini bizim üzerimizden örtmeye çalışıyor. Elindeki tüm kaynaklara rağmen hizmet veremeyen muhalif belediyelerin sorunu en hafif tabirle öngörü eksikliğidir. Daha da önemlisi bu belediyelerin yöneticilerinin gözleri, kalpleri başka yerde olduğu için şehirlerini ihmal ediyorlar, hatta istismar ediyorlar. Burada bir kez daha altını çizerek tekrar ediyorum; İstanbul’dan İzmir’e, Ankara’dan Hatay’a kadar muhalif belediyelerin şehirlerine hak ettikleri hizmeti verememelerinin tek nedeni ne biliyor musunuz? Bunlar beceriksizliktir, beceriksizliktir, başka hesaplar peşinde koşmaktır. Milletimiz, kendisine oy vermeyenlere hizmet vermeyeceğini bizzat itiraf edenlerin son mücadelelerini örnek alıyor, bunun için gerçek belediyecilik diyoruz.

“KAHRAMANMARAŞI’YI ANKARA’DAN SONRA İKİNCİ SAVUNMA, HAVACILIK VE UZAY SANAYİ MERKEZİMİZ YAPIYORUZ”

Deprem bölgesindeki şehirlerimizde ülkemizin lokomotif branşı, savunma sanayii yatırımlarını artıracak konut ve istihdam projesini başlattık. Savunma Sanayii Başkanlığımızın yaptığı planlamayla Roketsan’a Hatay Kırıkhan’da sanayi alanı kuruyoruz. Karbon elyaf tesisini de TUSAŞ aracılığıyla Gaziantep’te hayata geçirdik. Yine TUSAŞ aracılığıyla Kahramanmaraş’ta havacılık yapıları üretecek büyük bir tesis inşa ediyoruz. İnsansız hava aracımız ANKA da dahil olmak üzere havacılıkla ilgili birçok modül artık burada üretilecek. Yani Kahramanmaraş’ı Ankara’dan sonra ikinci savunma, havacılık ve uzay sanayi merkezimiz haline getiriyoruz. Geleceğimizin savunma sanayi ve havacılık sanayisine insan kaynağı sağlamak amacıyla Airbus ve TAI iş birliğiyle şehrimizde bir meslek okulu açıyoruz. Bununla da kalmıyor, sektöre destek olacak bilimsel ve teknik çalışmalara gerekli desteği sağlayarak şehrimizin ikinci üniversitesini İstiklal Teknik Üniversitesi’ne dönüştürüyoruz.

“31 Mart ÇOK ÖNEMLİ”

Bu arada bazı kişilerin kendi sözleriyle fitne, fitne ve yolsuzluk peşinde koşmasını da milletimizin takdirine bırakıyoruz. Bu nedenle 31 Mart çok önemli.”

gaziosmanpasahaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort
betturkey
jojobet
deneme bonusu veren siteler